Джипът на разстреляния Драгополов обявен за продан

Убитият шеф на автокъща имал криминално досие

Джипът на разстреляния Драгополов обявен за продан | StandartNews.com

Джипът, в който снощи беше застрелян бизнесменът Николай Драгополов, е бил обявен за продажба в неговата автокъща Antonio auto за 135 000 лева. Автомобилът е Mercedes-Benz G 350 AMG/Edition 1, произведен през 2017 г. Джипът разполага с 245 конски сили и автоматична скоростна кутия тип Steptronic, Tiptronic, съобщи БЛИЦ.

ВИЖ ОЩЕ: Убиецът в София се правел на клошар

От обявата на автокъщата става ясно, че пробегът на джипае 65000 км. Това е един от най-луксозните модели на Mercedes, а сред многото му екстри са  електронно разпределяне на спирачното усилие, автопилот, електронна програма за стабилизиране, контрол на налягането на гумите, парктроник, система ISOFIX.

БЛИЦ съобщи още, че автокъщата на Драгополов предлага 16 луксозни коли за продан в един от популярните сайтове за продажба на автомобили у нас. Цената на повечето от тях варира между 10 000 и 15 000 лева. Има коли, струващи над 20 000 - 30 000 лева.

Опитните търговци на автомобили са категорични, че продажбата на подобни скъпи возила за подобни ниски суми не е много удачна, тъй като чистата печалба от сделката би излязла на не повече от 2 000 - 3 000 лева.

"Може би това, че автокъщата няма да получи голяма печалба от продажбата на колите подсказва, че тя евентуално служи като параван за изпиране на средства от някакъв нелегален бизнес", коментират запознати с далаверите.

Според агенция „Монитор” Николай Драгополов е известен в ъндърграунд средите. Считан е за един от най-добрите автокрадци. Дракополов е работил за различни наркобанди. Известен е с престъпната си дейност и в чужбина.

За последно е бил арестуван през 2019-а година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай