Заловиха шофьора помлял 6 коли в Бургас. Ето кой се оказа

20-годишен бургазлия, без криминални прояви, е задържаният за рисковото шофиране

Заловиха шофьора помлял 6 коли в Бургас. Ето кой се оказа | StandartNews.com

Органите на полицията задържаха шофьора беглец от Бургас, който снощи удари пет автомобила и автобус на градския транспорт, след което последва гонка с полицията.

20-годишен бургазлия, без криминални прояви, е задържаният за рисковото шофиране от вечерните часове на вчерашния ден, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас.

Иван Чонтов - Чонито е беглецът, който застраши живота на десетки хора при бясната гонка в Бургас. Той е арестуван преди минути в района на комплекс "Грийн лайф", съобщава Флагман.

От сайта припомнят, че около 19.59 часа снощи е получено съобщение за инцидент, при който млад мъж с неадекватно поведение се опитвал да издърпа мобилен телефон от момиче в района на пешеходната пътека на бургаските улици “Христо Ботев” и “Македония”. Междувременно е получен нов сигнал за неправилно паркиран върху пешеходната пътека на двете улици тъмен джип в посока ж.п. гара - Бургас, пречещ на движението и създаващ предпоставки за пътно произшествие. Към кръстовището се отправили два полицейски патрула. Забелязвайки ги, неадекватният мъж се качил в джипа и с висока скорост, неподчинявайки се на полицейските разпореждания, потеглил по бул. “Христо Ботев” в посока ж.п. гара - Бургас. С десен завой джипа преминал през бул. “Иван Вазов”, ул. “Спортна”, бул. “Тодор Александров” и местността “Пода” в посока Созопол, блъскайки по пътя си общо пет автомобила и автобус от градския транспорт. От инцидента няма пострадали граждани.

Стигайки до пътен възел Созопол, джипът “Гранд Чероки” преминал през лентата с шипове, поставена от полицейски екип и със спукани гуми продължил да се движи в посока с. Равадиново. Там спрял, блъскайки си в паркиран на ул. “Стара планина” лек автомобил, със старозагорска регистрация. Неадекватният мъж избягал от купето на автомобила.

При огледа на катастрофиралия автомобил са намерени боеприпаси, които по първоначални данни са патрони за газов пистолет. Шофьорът е носил и нож.

Иван Чонтов се оказа син на бургаския строител Петко Чонтов. Преди време той реализира няколко проекта в ж.к. Меден рудник, бе обвинен, че е създал пирамида, а в това време се замеси и в един криминален случай - отвлече и преби крадеца Галин Грозев-Вампира. Петко Чонтов бе осъден условно за отвличането на Вампира. Делото му се влачи дълго време в съдебна фаза, но накрая получи присъдата си, макар и само 2-годишна условна с 3-годишен изпитателен срок. В началото на 2019 г. домът му в ж.к. "Зорница" бе претърсен при спецоперация, след като Чонтов бе спрян от полицаи и в него бе намерена рядка монета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай