Възрастен мъж дал 38 000 лв. на ало измамници

На потърпевшия е нанесена щета на приблизителна стойност 20 000 лв. и 10 000 долара

Възрастен мъж дал 38 000 лв. на ало измамници | StandartNews.com

81-годишен мъж от Благоевград е станал жертва на телефонна измама с близо 38 000 лв. Това съобщиха от ОДМВР-Благоевград.

Сигналът за измамата е подаден на 15 октомври 2019 г. в РУ - Петрич. Съобщено е, че около 20.00 часа на 14 октомври 2019 г. чрез телефонно обаждане 71-годишен мъж от с. Марино поле, общ. Петрич, е въведен в заблуждение от лице, което се е представило за полицейски служител и му е поискал парична сума като съдействие за залавяне на телефонни измамници. На потърпевшия е нанесена щета на приблизителна стойност около 20 000 лв. и около 10 000 долара. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

ОДМВР - Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми. При провеждането на полицейски операции няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки, е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай