Убийствата край Негован планирани от година

Престъплението било извършено на 14 юли в апартамент в София

Убийствата край Негован планирани от година | StandartNews.com

Задържаните за убийството на възрастните хора, чиито тела бяха намерени край Негован, са направили пълни самопризнания. При първоначалните разпити двамата мъже – на 39 и 44 години, си прехвърляли вината за това кой е физическият извършител. Впоследствие арестуваният Пламен Шляпашки признал, че той е натиснал спусъка на незаконно оръжие и застрелял жертвите в главата. По информация на NOVA убитите са 75-годишният Йордан и 70-годишната Марияна. За Йордан се знае, че в бивш треньор по борба, работил дълги години и в чужбина.

Убийството е извършено на 14 юли в апартамент на централния столичен булевард „Витоша”. След фаталните изстрели задържаните разчленили телата на убитите в банята на жилището, натъпкали ги в бидони и с джип ги откарали край Негован. После се върнали в апартамента и старателно го почистили с белина. Скрили пистолетите в тайник в помещение в двора на Техническия университет. След ареста разкрили пред разследващите къде са оставили оръжията.

Престъплението е извършено с цел обир. Убийците мислели, че жертвите държат в дома си пари от продажбата на техен апартамент в столичния квартал „Емил Марков”. Оказало се обаче, че средствата не са в жилището на бул. „Витоша”. Оттам престъпниците задигнали семейни ценности, които по-късно са открити в дома на един от арестуваните.

Те са криминално проявени. Единият е лежал и в затвора. Планирали убийството от около година насам. Били наемани да правят ремонти на друг апартамент, собственост на убитото семейство. Тогава застреляният мъж споделил с един от убийците мнение, че лихвите в банките са много ниски. Вероятно затова престъпниците решили, че жертвите държат в дома си парите от продажбата на апартамента в „Емил Марков”.

Пламен Шляпашки и съучастникът му Георги Нанков бяха арестувани в сряда в софийското село Джурово. Очаква се прокуратурата да им повдигне обвинения.

По случая са работили 70 служители на МВР. Те достигнали първо до извършителите. Следили ги в продължение на шест дни преди да ги задържат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай