Убиха 34-годишен мъж в Перник

Запушиха устата на Мечан за трезора в Кърджали

Убиха 34-годишен мъж в Перник  | StandartNews.com

Перник. Дръзкият обир от обществения трезор в Кърджали взе втора жертва. Килъри затвориха устата на пернишкия касоразбивач Венцислав Димитров - Мечан, за да не пропее пред полицията.

През февруари беше намерен застрелян кърджалийският дознател Васил Колячев. Три месеца по-късно наемници надупчиха тялото на Димитров с "Калашников" пред собственото му заведение "Лого" в кв. "Изток". Те го причакали на излизане от бара към 00.54 ч. и изпразнили 30 патрона в главата и гърдите му. Мечан паднал покосен на тротоара на отсрещната страна на улицата, малко преди да успее да се качи в джипа си. Преди това убийците спукали две от гумите, за да не може да избяга.

Кървавата драма се разиграла, когато в заведението имало неколцина клиенти, близки на Венцислав и на съдружника му Богдан Разсолков - Совата. Покушението е втори дубъл срещу Мечан. Килъри изпразниха цял пълнител на същото място през 2008 г., но мишената оживя като по чудо.

Засега криминалистите работят по две версии. Едната е за отмъщение от ужилен клиент на лихваря. Според близки до разследването обаче най-вероятно убийството затворило устата на 36-годишния перничанин, за да не пропее за извършителите на обира в Кърджали.

Мечан е от бандата на издирвания за застреляния дознател - Валентин Кирилов - Пуйката. Самият Венцислав бе арестуван за обира на трезора и разпитван в полицията. После обаче бе освободен заради липса на доказателства. От три месеца обаче той е бил напълно изолиран от ъндърграунда в Перник, твърдят запознати. Близките до групата на Пуйката му обърнали гръб по подозрения, че е сключил споразумение с прокуратурата срещу обещани подробни показания.

Мечан е сред най-известните пернишки бандити. Преди време бе приближен на разстреляния в центъра на града наркодилър и автокрадец Николай Христов - Хайо. Заради изумителните му умения като касоразбивач си спечели прякора Доктора. Някои го свързват и с обира на инкасото пред столичния магазин "Техномаркет", където бяха задигнати 500 бона. В актива му се приписва и разпространение на дрога.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай