Трима отвлекли и изнудвали 16-г. момче в Пловдив

У тримата са намерени оръжия

Трима отвлекли и изнудвали 16-г. момче в Пловдив | StandartNews.com

Пловдивската окръжна прокуратура провежда разследване за извършени спрямо 16-годишен младеж от гр. Пловдив тежки умишлени престъпления – отвличане и изнудване. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

До момента е установено, че вчера следобед трима мъже – двама от тях 20-годишни и един 23-годишен, са отвлекли с автомобил 16-годишен младеж от града. Момчето е било изнудвано за сумата от 1000 лева с помощта на пистолет и нож.

Извършителите на престъпленията са били установени и задържани за срок от 24 часа. В дома на единия от мъжете и в автомобила, с който е било извършено отвличането, са били намерени и иззети няколко пистолета, боеприпаси, мачете, бухалки и и парична сума в различни валути.

Ако вината на задържаните се докаже, ги грози наказание лишаване от свобода от 7 до 15 години за отвличането и лишаване от свобода от 2 до 8 години, както и глоба - за изнудването. Разследването по случая продължава.

В късния следобед вчера случайни минувачи са видели съблечено момчето в парк „Отдих и култура“ и са подали незабавно сигнал на телефон 112, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Пред полицейските служители младежът е заявил, че е бил отвлечен от трима мъже, единият от които познавал лично. Те го разсъблекли, снимали го и го заплашили, че ако не плати сумата от 1000 лева, ще публикуват снимките му в социалните мрежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай