Понеделник,

Трима българи убити от поляк в Чикаго (ОБНОВЕНА)

От: Редактори, сн. Чикаго Сън Таймс -
461
Трима българи убити от поляк в Чикаго (ОБНОВЕНА)
A
A
A

Четирима души бяха застреляни в дома им в Чикаго от техен съсед и познат - поляк, който явно е действал състояние на психичен шок, става ясно от съобщения на местни медии. Пета жертва се бори за живота си и е в много тежко състояние в местна болница. Вестник „Чикаго Сън Таймс“ назова една от жертвите – Цветанка Костадинова, но повече подробности за нея или другите починали засега не се посочват.

Във връзка със стрелбата в жилищна сграда в Чикаго, при която мъж е застрелял четирима души, а пети е в критично състояние, можем да потвърдим, че три от жертвите – две жени и един мъж, са български граждани, съобщиха от Министерството на външните работи.

Не е известно към момента те да са били в конфликт с нападателя, за който се предполага, че е техен съсед, казват от МВнР.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева следи случая още от самото му начало, като е дала по случая указания на генералния ни консул в Чикаго. Генералното ни консулство в Чикаго е във връзка с местните власти и е готово да оказва необходимото съдействие, обобщават от МВнР.

Инцидентът станал в събота около 5 ч. следобед в апартамента на семейството на улица „Уест Ървинг Парк” в Чикаго. Според полицията убиецът е 67-годишен мъж, строителен работник, който познавал жертвите. Той живеел в същия жилищен комплекс от 15 години. В събота вечерта той излязъл от своя апартамент и отишъл до жилището на съседите си българи.

„Когато той влязъл в апартамента на съседите си, четиримата души вечеряли. Все още не знаем защо, но мъжът започнал да стреля и убил четиримата.”, каза пред медиите заместник-шефът на полицията Антъни Рико.

Мъжът обаче не спрял със стрелбата. „Той отишъл на третия етаж и влязъл в спор с друга жена, която също живеела в сградата и стрелял по нея.”, каза още Рико.

По първоначални данни жертвите са жена на 66 години, мъж на 61 години, жена в края на 30-те години и мъж в края на 40-те. Те са починали от огнестрелните рани. Друга жена е в критично състояние в местна болница. Според информацията, с която разполагаме, четирите жертви са българи.

Властите са открили оръжието на престъплението – личният пистолет на предполагаемия извършител. Той е арестуван.

Според тях той е имал проблеми с контрола върху гнева си и преди е влизал в пререкание със съседите си.

„Знаем, че са имали предишни инциденти, които не са били докладвани на полицията, които включват вдигане на шум, размяна на лоши погледи и дори сблъскване един с друг. Знаем, че жертвите и убиецът са имали минало. Знам, че те са били на прицел, не е случайно.”

Кметът на Чикаго Лори Лайтфут също коментира убийството в „Туитър”. Тя написа, че въпреки че стрелбата е „ужасяваща и почти необяснима, но се случва твърде често - не просто тук, но и в цялата страна".


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com