Тайно погребение за убиеца от Костенец

Трупът на Стоян Зайков все още е в моргата

Тайно погребение за убиеца от Костенец | StandartNews.com

Опечалените близки на двойния убиец предпочитали всичко да мине тихомълком

Тайно щял да бъде погребан убиецът на съпругата и братовчед си - Стоян Зайков-Чане, който впоследствие се застреля край Костенец. Тази версия пълзи из града, който бе обхванат от страх и ужас, а местните се заключваха с по няколко катинара в продължение на 20 дни, докато траеше издирването на въоръжения и опасен килър Чане.

Трупът на Стоян Зайков все още е в моргата. Прокуратурата не го е освободила и предала на близките, показа проверка на "България Днес". От държавното обвинение уточниха, че това се налага заради необходимостта от експертни заключения, които трябва да се изготвят във връзка с разследването на случая. На този етап никой не се ангажира с прогноза колко време ще отнемат те. Едва след приключването на изследванията и анализите тялото на Чане ще бъде освободено и предадено на роднините. Засега те не са търсили за помощ или съдействие около предстоящата траурна церемония кмета на града Радостин Радев.

Застрашените от гнева на беглеца близки на ликвидираната Милена и други потенциални жертви бяха скрити от ченгетата в тайни квартири и местени из различни населени места в страната. През цялото време всички те бяха под денонощна полицейска охрана. Хората бяха върнати по домовете им, след като Чане се самоуби преди седмица. Животът в града постепенно се нормализира и местните вече не живеели в страх, научи "България Днес".

Жители на Костенец дочули, че траурната церемония за Стоян Зайков щяла да мине в тесен семеен кръг. Очаквало се на погребението да присъстват само родителите и братът на Чане и още неколцина роднини. Според клюката в Костенец опечалените близки на двойния убиец предпочитали всичко да мине тихомълком, за да не се създава излишно напрежение около изпращането в последния земен път на Чане.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай