Спипаха пушка и 2 пищова в ромската махала в Петрич след мелето

Спипаха пушка и 2 пищова в ромската махала в Петрич след мелето | StandartNews.com

Благоевград. Една пушка, два пистолета и два ловни патрона откриха жандармеристи при масови обиски в ромската махала в Петрич. 9 души са арестувани, 50 къщи са претърсени след мелето, в което участваха 80 души. За пушката и единия пистолет собственикът нямал необходимото разрешение за носене и съхранение. Вторият пистолет бил газов. Засиленото полицейско присъствие в квартала, подкрепено с части на жандармерията, се наложи след продължили два дни боеве и стрелби между два враждуващи клана. Екшънът започна в понеделник вечерта по време на сватба. Изстрелян фойерверк падна върху къщата на Сергей Методиев-Бизона и той приел това като предизвикателство. Събрал роднини и с камъни, буркани, тухли и прътове тръгнали на саморазправа с родата на своя адаш Сергей Соколов. В мелето се включили 80 роми. На следващия ден по обяд трима роми стреляли напосоки срещу група от вражеския клан, при което 12 бяха ранени със сачми.

Наложи се главният прокурор Сотир Цацаров и МВР шефът Йордан Бакалов да изпратят в ромската махала жандармерия. Сергей Методиев и Сергей Соколов са в ареста за 72 часа.

След спецакциите в Петрич и Ихтиман са образувани 13 досъдебни производства, а петима души са привлечени като обвиняеми, съобщиха от прокуратурата. Двама от тях са обвинени за убийството на Велко Иванов в Ихтиман. Мъжът издъхна преди два дни при меле между два враждуващи ромски клана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай