Спипаха 35 кг амфетамини в 5 лица

Спипаха 35 кг амфетамини в 5 лица | StandartNews.com

София. Задържани са 5 криминално проявени лица с 35 кг наркотично вещество, което при първоначалната проверка - наркотест е реагирал на амфетамин. Акията е извършена в сряда в ранния следобед, заяви директорът на ГДБОП Валентин Трифонов.

Наркотикът е бил в автомобил в куфар, пакетиран по един килограм. Лицата са задържани на две места в София – бензиностанция на "ОМВ" и на бензиностанция на "Лукойл". Прокуратурата работи по случая от април. Операцията е проведена съвместно със СДВР. Лицата са задържани за 24 часа, предстоят допълнителни процесуални действия.

Информацията бе потвърдена и от заместник-главният прокурор Борислав Сарафов на пресконференция в Прокуратурата.Той допълни, че към момента тече структурна промяна към МВР и ДАНС, но това по никакъв начин няма да възпрепятства нашата съвместна работа и активно сътрудничество. Между нас няма търкания, има пълно доверие, и в резултат на нашата съвместна работа, бяха задържани 35 килограма наркотични вещества.

През нощта допълнително беше разкрита и лаборатория за производство на канабис. Част от лицата са осъждани за наркотрафик и са излежавали присъди в затвори в Република Турция, свързани с трафик на хероин и трафик на амфетамин. Работата по случая ще продължи. Ще се извършват и допълнителни действия, в резултат на които да бъдат установени и други престъпни действия. На този етап не бяха обявени имената на задържаните, каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай