Шеф на паяк плаши висш чиновник

Шеф на паяк плаши висш чиновник | StandartNews.com

София. Бизнесмен от Черноморието е заплашвал преди седмица директора на Агенцията по метрология и технически надзор Стефан Цанков.

Причината е, че след проверка на инспекторите от агенцията били спрени от движение няколко от камионите паяци на фирмаджията. С тях той вдигал колите по морето. След това пък общината решила да прекрати договора с фирмата с паяците, понеже нямала вече възможност да върши дейността си. "Обвини ме, че съм срутил бизнеса му, че съм му разказал играта", заяви вчера Цанков. Нападението било само вербално, а бизнесменът причакал Цанков на улицата. "Добре, че имаше хора наоколо и не се стигна до нещо по-страшно. Според мен, човекът просто си изтърва нервите", коментира Цанков. Той не е подавал жалба в полицията.

"Това са нормални реакции, след като почнахме да работим по-сериозно. Досега тези с паяците се смятаха за недосегаеми по отношение на техническата изправност на камионите си", каза Цанков. Преди броени седмици агенцията спря за известно време паяците в Бургас, Несебър, Слънчев бряг и Свети Влас, тъй като товарозахващащите приспособления на съоръженията не са регистрирани и не са минали технически преглед. Хората на Цанков направиха и доклад за състоянието на асансьорите, от който стана ясно, че всеки пети лифт е неизправен. Докладът е бил предаден вчера в прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай