Семейство закла съсед на улицата

Семейство закла съсед на улицата | StandartNews.com

Враждували заради незаконно строителство в махалата

Пловдив. Двама съпрузи от Садово заклаха на улицата посред бял ден съседа си. Семейство Надежда и Асен Тодорови се спречкали с Янко Михайлов заради купчина с пръст, която изсипвал пред дома им в ромската махала на града.

В началото на седмицата Янко отново вбесил съпрузите, след като започнал да циментира площадка върху част от улицата, на която да си пере килимите. Тодорови му направили забележка, но мъжът не се трогнал особено. В сряда Янко и жената се оплакали на кмета Димитър Здравков, който също отишъл на място да го предупреди да спре незаконното строителство. На другата сутрин обаче 28-годишният мъж отново излязъл на улицата с мистрията и продължил да циментира. Тодорови побеснели и се нахвърлили върху него, въоръжени с колове.

Янко грабнал пък една лопата, а след секунда му се притекли на помощ комшиите от другата страна - двама братя. Настанало страхотно меле, по време на което Надежда измъкнала голям кухненски нож и пробола Янко смъртоносно в гърдите. Той починал от кръвозагуби. Семейството също е пострадало сериозно по време на побоя и е настанено в болница, но без опасност за живота. По-тежко ранена била Надежда, която е със счупена слънчева кост. Мъжът й Асен пък е с няколко счупени ребра. В същото време в квартала е назряло напрежение и кметът се принудил да повика жандармерия, която да следи за реда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай