Сряда,

Съдът вдигна запора върху  имоти и сметки на Арабаджиев 

От: Стандарт -
A
A
A

Административният съд в Пловдив вдигна запора върху имоти и банкови сметки на фирма на Ветко Арабаджиев, съобщава Агенция „Фокус“. Решението е от 14 януари.

Задълженията на "Виктория груп Корпорейшън" възлизат на 606 600 лв. главница и 39 398 лв. лихви за периода от 1 декември 2012 г. - 31 август 2018 г., става ясно още от документа. Издаденото постановление за налагане на запори на имоти и банкови сметки е на обща стойност 16,1 млн. лв., а Арабаджиеви са обвинени за участие в организирана престъпна група за държане и търговия на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. 

Националната агенция за приходите (НАП) няколко пъти запечатва хотел „Маринела“, собственост на семейството. Юристите на фамилията обаче възразиха и казусът стигна до Административния съд в Пловдив.

Решението за вдигането на запора е окончателно, но не освобождава Арабаджиеви от заплащането на дължимите данъци. Според документа съдът отменя постановлението на НАП с мотива, че е налице „свръхобезпечение”, което „сериозно възпрепятства дейността на ревизираното лице”, но все пак данъчните могат да наложат нови възбрани и запори, спазвайки принципа на съразмерност.

В хода на процесуално-следствените действия са иззети суми от 10 млн. лв. Събрани са доказателства срещу Маринела и Ветко Арабаджиеви, за които бе издадена Европейска заповед за арест. На 11 септември съдът реши да остави в ареста за постоянно Вълчо Арабаджиев, Елена Караянева и Ромелия Кирилова по подозрение, че са част от престъпната група по делото срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви. 
 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички