Осъдиха българин на доживотен затвор в Гърция

Осъдиха българин на доживотен затвор в Гърция | StandartNews.com

Солун. Васко Нинов, собственик на софийския хотел "Родина", е осъден на доживотен затвор в Гърция за наркотрафик, съобщи в. "Та неа", предаде Дарик.

Присъдата бе произнесена късно в петък от съда в Солун. Четиримата обвиняеми са били заловени преди година. Операцията бе с участието на американската Агенция за борба с наркотрафика, която следяла канала в продължение на четири месеца.

Групата бе заловена в Гърция на 12 юли 2012 г. със 168 килограма чист кокаин. Дрогата била внесена в контейнер на пристанище Солун в пратка със селскостопанска техника от Боливия. Тя била предназначена за фирма със седалище Солун, собственост на 51-годишния Васко Нинов. Предполага се, че една част от кокаина трябвало да бъде прехвърлена на българското пристанище Варна. Останалата част вероятно била предназначена за гръцките острови. Според властите в Гърция трафикантите очаквали печалба от 15 милиона евро.

Произнесената присъда срещу групата е на първа инстанция. Всички осъдени имат възможност да обжалват пред още две инстанции.

Ако наказанието бъде потвърдено, Васко Нинов ще лежи в гръцки затвор. Според законите на южната ни съседка осъден може да бъде екстрадиран едва след като изтърпи половината от наказанието на нейна територия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай