Обраха залатрски магазин под носа на Темида

Обраха залатрски магазин под носа на Темида | StandartNews.com

Перник. Второ златарско ателие бе ограбено в Перник за последните четири месеца. Бандити нахлули в бижутерията на ул. "Отец Паисий" и задигнали 1 килограм златни накити по носа на Темида. Магазинът за скъпоценности се намира на крачки от страдата на Съдебната палата.

Крадците са влезли през дупка в стената, която пробили от съседното помещение, което е за поправка на чанти. Разрязали касата с шлайф и взели всичкото злато, което открили в нея. После прибрали записите от камерите, които собствениците са монтирали, и избягали по обратния път.Имало е и СОД, който обаче не е реагирал, тъй като най-вероятно е бил заглушен.

Ателието последно е работило в събота, а за обира се разбрало едва днес сутринта. Според собственичката Емилия Чаворска щетите са за около 80 000 лева. Тя твърди, че златарите са най-уязвими при кражби, тъй като никой застраховател не иска да ги обезпечава. Това означава, че при обир щетите няма как да бъдат покрити. Това убива бизнеса, който и без това от 2 години е на ръба на оцеляването, казва още Чаворска.

Преди няколко месеца посред бял ден въоръжени и маскирани бандити обраха ателие на най-оживената в Перник ул. "Търговска".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай