Немия ще лежи доживот за разстрел

Атински съд призна днес за виновни двамата братя българи

Немия ще лежи доживот за разстрел | StandartNews.com

Атински съд призна днес за виновни двамата братя българи за убийството на 46-годишния гръцко-австралийски бизнесмен Янис Макрис в южното атинско предградие Вула през 2018 г., съобщи в. "Катимерини".

32- годишният  Серафим Райчев-Немия беше признат за виновен за предумишлената екзекуция на Макрис и за нелегално притежание и употреба на оръжие.

34-годишният Милен Райчев пък беше признат за виновен за съучастие в предумишлено убийство.

И двамата отрекоха да са замесени в случая.

Янис (Джон) Макрис, бизнесмен от Сидни с връзки с организираната престъпност, бе убит в колата си пред дома си в атинското предградие Глифада на 31 октомври 2018 г.

Според кадри от охранителни камери Макрис е бил убит малко, след като излязъл от дома си и се качил в паркирания пред него черен автомобил. Нападателят изтичал до превозното средство и започнал да стреля през прозореца.

Смята се, че Макрис е притежавал фирма, предлагаща охранителни услуги в гръцкия грда Калитеа, и че е инвестирал значителни суми в нощни клубове на остров Миконос, посочва "Катимерини".

В началото на април м.г. Серафим Райчев с прякор Немия бе арестуван в Атина и обвинен в убийството на Макрис. Атински детективи твърдят, че той е професионален убиец, който се е върнал в гръцката столица от София на 2 април за друга работа.

Заподозреният живее в България, но има и канадско гражданство и се смята, че е имал бизнес с татуировки в Канада.

Брат му Милен пък бе задържан прри съвместна акция на звено "Кобра", сектор "Издирване" в ГД "Национална полиция", ГДБОП и Областната дирекция на МВР в Хасково в края на юли м.г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай