Напрежение. Какво правят с жената на Гешев

Започнаха разследване за имотна измама

Напрежение. Какво правят с жената на Гешев | StandartNews.com

Разпоредена е проверка по постъпил сигнал на гражданско сдружение БОЕЦ във връзка с имотна измама, осъществена от близка до висш магистрат жена. Според действащото законодателство тя не се ползва с имунитет от разследване. Това ще е втора проверка на същото лице. Това накратко гласи официално съобщение на МВР. 

В профила си във Фейсбук гражданско сдружение БОЕЦ уточнява за кого е сигналът - за жената на Иван Гешев. Детелина Ханчева няма брак с Гешев, но двамата имат две дъщери. А от БОЕЦ казват и за какво е сигналът - съмнения за имотна измама.

От МВР уточняват, че първата проверка срещу Ханчева е започнала на 4.12.2021 г. след друг постъпил сигнал от бивш заместник-кмет на район "Младост" и е свързан с имотни сделки на лица, свързани със същия висш магистрат.

Най-вероятно става въпрос за Биляна Петрова, която е подсъдима за подкуп заедно с бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева=

С писмо от 05.01.2022 г. Специализираната прокуратура /СП/ е изискала на основание чл.145, ал.1 от ЗСВ всички материали по преписката с мотива, че те касаят магистрат и следва незабавно да се предоставят. В тази връзка следва да се уточни, че сигналът и проверката не съдържат данни за престъпления, извършени от магистрати, поради което СП не е компетентна да води разследването и да изисква материали по тази проверка, настоява МВР. Основателно възниква въпросът каква е причината СП да изисква материали, макар да знае, че не е компетентна по случая на основание чл. 411а НПК, добавят от МВР.

На 22.03.2022 г. от страна на МВР е изпратено писмо до СП, в което се иска информация за взетото отношение по изпратените материали от проверката. До момента отговор няма.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай