Понеделник,

Напрежение. Какво правят с жената на Гешев

От: Редактор -
18242
Напрежение. Какво правят с жената на Гешев
A
A
A

Разпоредена е проверка по постъпил сигнал на гражданско сдружение БОЕЦ във връзка с имотна измама, осъществена от близка до висш магистрат жена. Според действащото законодателство тя не се ползва с имунитет от разследване. Това ще е втора проверка на същото лице. Това накратко гласи официално съобщение на МВР. 

В профила си във Фейсбук гражданско сдружение БОЕЦ уточнява за кого е сигналът - за жената на Иван Гешев. Детелина Ханчева няма брак с Гешев, но двамата имат две дъщери. А от БОЕЦ казват и за какво е сигналът - съмнения за имотна измама.

От МВР уточняват, че първата проверка срещу Ханчева е започнала на 4.12.2021 г. след друг постъпил сигнал от бивш заместник-кмет на район "Младост" и е свързан с имотни сделки на лица, свързани със същия висш магистрат.

Най-вероятно става въпрос за Биляна Петрова, която е подсъдима за подкуп заедно с бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева=

С писмо от 05.01.2022 г. Специализираната прокуратура /СП/ е изискала на основание чл.145, ал.1 от ЗСВ всички материали по преписката с мотива, че те касаят магистрат и следва незабавно да се предоставят. В тази връзка следва да се уточни, че сигналът и проверката не съдържат данни за престъпления, извършени от магистрати, поради което СП не е компетентна да води разследването и да изисква материали по тази проверка, настоява МВР. Основателно възниква въпросът каква е причината СП да изисква материали, макар да знае, че не е компетентна по случая на основание чл. 411а НПК, добавят от МВР.

На 22.03.2022 г. от страна на МВР е изпратено писмо до СП, в което се иска информация за взетото отношение по изпратените материали от проверката. До момента отговор няма.

 


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички