Наивници издадоха тайни партита по кръчмите

Вкарвали клиентите през задния вход

Наивници издадоха тайни партита по кръчмите | StandartNews.com

Собственици на кафенета и ресторанти избягват изричната забрана и епидемиологичните мерки за COVID-19, организирайки модерните „Скрити партита“, видя проверка на „Телеграф“.

Централният вход на въпросните помещения повечето пъти е затворен, а клиентите влизат през задни такива или пък се използват аварийните изходи.

Дори в София има заведения, които работят напук на правилата. До обед повечето ресторанти спазват правилата и храна се разнася само по домовете. Когато обаче падне мрак, нещата рязко се променят и жадните за купон столичани могат спокойно да намерят къде да пият няколко ракии или да хапнат вкусно.

Мълвата за подобни мероприятия вече се разнася от уста на уста, което пък от своя страна силно дразни останалите членове на бизнеса, които спазват стриктно приетите мерки и по този начин губят пари, докато колегите им се правят на хитри и отварят тайно.

Мятат се кючеци по масите, а хората си мислят, че има мерки или че е затворено. Нямам думи... пълно безхаберие. Не е това начинът да покажеш, че си против затваряне“, сподели пред „Телеграф“ възмутен столичанин, който вече няколко пъти е бил поканен на подобни партита от свои авери в известен ресторант на бул. „България“ и в такъв на центъра.

Някои от посетителите след няколко питиета забравяли забраните и често се издавали в социалните мрежи със сторита или постове как празнуват, а по-късно оправданието било, че е частно парти или рожден ден.

Кафенета, като популярно такова в жк „Гоце Делчев“, пък използват различни зали, за да пускат компании да пият по едно-две и да пушат наргилета. По данни на запознати подобна практика има и в заведенията в Студентски град, макар учащите вече да ги няма, тъй като лекциите минаха онлайн, а университетите затвориха.

Там дори кафенетата често се превръщали в дискотеки и фолк музика звучала до малките часове на нощта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай