Маскирани обраха пари от пенсионерски карти

Маскирани обраха пари от пенсионерски карти | StandartNews.com

Варна. Обир посред бял ден  като в екшънфилм  беше извършен  във Варна. Маскирани са нападнали  пункт за абонаментни карти за пенсионери над 65-годишна възраст на общинската фирма „Градски транспорт“.

Грабежът беше извършен светкавично за 10 минути през покрива на обекта. Най-куриозното в случая е, че докато апашите са шетали вътре в пункта старците, чакали по това време пред бюрото, не разбрали нищо. Те мислили ,че трополенето вътре е от куче. Това разказа за „Стандарт” прокуристът на дружеството Веселин Михайлов.

Обирът е направен точно на обяд между 12, 10 ч и 12, 20 ч в пункта пред пощата в кв. „Владиславово", обясни той. Служителката е излязла до тоалетната в съседен бар, когато крадците са атакували пункта. „Докато тя е навън, в рамките на 10 минути, извършителите разбиват отстрани един панел, влизат през покрива, взимат каквото могат и по обратния път излизат“, каза Михайлов.

Грабежът е извършен в присъствието на десетина души, без никой да забележи. „Учудвам се как никой не е видял, никой не е чул. Наистина  са пенсионери, но такова чудо... Десет човека са били и никой не е разбрал“, коментира прокуристът.

А какво точно липсва и какви са щетите, тепърва ще се установява. „Сега ще правим опис на карти и финанси. Според него липсват около 1000 лева. Непокътнати останали дамската чанта на служителката и мобилният й телефон. Когато крадците се изнизвали, хора забелязали единия от тях, който бил маскиран. Все още не се знае колко са участниците в обира.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай