Вторник,

Хакери затъмниха заседанието за Гешев

От: Стандарт -
1066
Хакери затъмниха заседанието за Гешев
A
A
A

Хакерска атака към сайта на Висшия съдебен съвет. За това съобщиха от дирекцията „Информационни технологии и съдебна статистика“ към ВСС по време на днешното заседание на Пленума. Подобни действия е имало и към сайта на Министерството на правосъдието.

Поради тази причина част от заседанието на ВСС, на което в момента се преценява допустимостта на обстоятелствата по предложението на министър Надежда Йорданова за предсрочно освобождаване на главния прокурор, не е могло да бъде излъчвано онлайн, освен в сградата на съвета. Интернет страницата на ВСС и тази на Правосъдното министерство вече работят.

Пленумът на ВСС обсъжда днес допустими и редовни ли са обстоятелствата в предложението на министъра на правосъдието Надежда Йорданова за предсрочно освобождаване от длъжност на главния прокурор Иван Гешев. 

В началото на заседанието Гешев заяви, че няма нищо против всички точки да се коментират, за да се види тяхната несъстоятелност. Той добави, че желае да има дебат по същество, по всички точки в предложението на министъра.

Членовете на съвета приеха със 17 гласа - от 17 гласували, за редовно и допустимо искането по първия пункт, който се отнася за публикуваното на 11 юли 2020 г. в профила му в Туитър от Иван Гешев във връзка с действия на МВР. 

Предстои членовете на съвета да обсъдят и вземат решение и по останалите осем пункта от предложението на министър Йорданова.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com