Неделя,

Дай за супа и кафе. Как български катаджии бият за рушвети

От: Рачо Рачев, кадър от видео -
1059
Дай за супа и кафе. Как български катаджии бият за рушвети
A
A
A

Български пътен полицай е заснет да удря шамар на турски шофьор край София. Кадрите са уловени видеорегистратора на камиона. Случката предизвика отзвук в турските медии, тъй като шофьорът твърди, че получил шамар, след като отказал да даде подкуп на полицаите.

Пред Нова телевизия водачът на камиона Мухсин Казан заяви, че униформеният му е поискал пари за кафе и супа.

„Бях на около 15 км от София – около Ихтиман. Пред мен се движеха три български тира. В единия май имаше повреда, другите два тръгнаха да го изпреварват, а аз тръгнах след тях. Полицейската кола ме последва и след около две минути ме накара да отбия камиона. Полицията ми каза първо, че съм изпреварил неправилно и че имам глоба. Казах, че и българските камиони са изпреварили, но полицаят обясни, че не ги е видял. След това добавиха: „Няма да има наказание, дай за супа и кафе. Залитнах в този момент. Полицаят ме хвана за яката и каза: „Шофьорска книжка!“. Минахме отстрани на камиона, където камерата не снимаше. Каза, че няма да имам проблеми, ако му дам 20 евро. Аз отвърнах, че пари не давам, защото идвам от Германия”, разказва турският шофьор.

Срамно петно и грозно явление. Така определени случилото се на АМ „Тракия” автоекспертът от Асоциация за квалификация на автомобилистите в България Красимир Георгиев. По думите му това деяние от страна на българския полицай трябва да бъде строго санкционирано. „Българските полицаи се държат като едни униформени мутри на пътя”, смята Георгиев.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com