Бившият шеф на свиленградската митница на съд

Бившият шеф на свиленградската митница на съд | StandartNews.com

Специализирано звено „Антикорупция" при Софийска градска прокуратура внесе в Окръжен съд – Хасково обвинителен акт срещу Тодор Караиванов – бивш началник на Митница - Свиленград за подкуп в размер на 4 500 евро и 1 600 лева, извършен с 9 отделни деяния при условията на продължавано престъпление.  

Той ще отговаря пред Темида и за набавяне на противозаконна облага в размер на 10 000 евро, използвайки служебното си положение ( чл. 283 от НК). Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Тодор Караиванов е обвинен в това, че в периода от началото на месец октомври 2014 г. до 28 януари 2015 г. в град Свиленград, в условията на продължавано престъпление, с 9 отделни деяния, в качеството си на длъжностно лице - държавен служител и заемащ отговорно служебно положение – „Началник Митница Свиленград" е поискал и приел дар – парични суми в различни валути в общ размер на 4 500 евро и 1 600 лева, който не му се следва, за да не извърши действие по служба и затова, че не е извършил действие по служба.

Караиванов е искал и получавал подкупите от представители на спедиторска и транспортна фирми, за да не разпореди, а в други случаи и затова, че не е разпоредил извършването на щателни митнически проверки (ЩМП) на преминаващи през митническите пунктове „Капитан Андреево" и „Капитан Петко Войвода" товарни превозни средства, се казва в съобщението на държавното обвинение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай