Петък,

Бивш военен стрелял по детето в Сливен

От: Стандарт -
353
Бивш военен стрелял по детето в Сливен
A
A
A

Бивш военнослужещ на 49 години е задържан за стрелба с въздушна пушка срещу дете от Сливен. Това каза на извънреден брифинг в сградата на Съдебната палата директорът на областната полиция в Сливен старши комисар Димитър Величков. Мъжът е стрелял от съседен блок, където живее. Задържаният има регистрация за управление на автомобил след употреба на алкохол.

Деянието бе извършено на 20 февруари, когато тринайсетгодишно момче бе простреляно на спортна площадка в сливенския квартал "Стоян Заимов". То получило лека телесна повреда, без опасност за живота. Раната е причинена от сачма, изстреляна от въздушна пушка, сочи разследването.

Разследването е започнало незабавно като още в първите часове след сигнала са обходени всички жилищни сгради в района и са извършени множество разпити. Старши комисар Величков припомни, че оръжието, с което е извършена стрелбата, по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия не подлежи на задължителна регистрация. През изминалата седмица всички служител на районното управление в Сливен са работили непрекъснато, за да издирят извършителя и да съберат достатъчно доказателства. След свършена голяма по обем работа за извършеното престъпление днес е задържан 49 -годишен мъж от град Сливен.

Оръжието е иззето, то не се води на отчет и е открито в друг имот на задържания, като той самият е посочил мястото. Мъжът имал и друга законнорегистрирана въздушна пушка. Ще бъдат назначени експертизи за установяване на калибър, производство и др. характеристики на оръжието. Мотивите за престъплението се изясняват, каза комисар Величков.

Извършителят е задържан за 72 часа, каза говорителят на Районната прокуратура в Сливен Христина Блецова, като предстои внасяне на искане за постоянно задържане под стража. Той е обвинен за причинена лека телесна повреда на малолетно лице по хулигански подбуди и с опасни средства. За това престъпление се предвижда наказание до три години "лишаване от свобода".


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com