Заразата стигна Търговище

46 са новите случаи на Ковид-19 в страната.

Заразата стигна Търговище | StandartNews.com

Коронавирусът стигна Търговище. Това е новата област покосена от заразата, съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. 46 са новите случаи на Ковид-19 в страната. От тях 22-ма са болница. Така общо потвърдените с коронавирус у нас са общо 1911. Заразените лекари са 206, а излекуваните хора – 422.

Още 4 жертви взе смъртоносният вирус. Починали се мъж на 84 години от "Пирогов" с хипертония и инсулт, жена на 52 години от Ямбол с хипертония, мъж на 86 години от Благоевград с диабет и мъж на 74 години от столична болница с онкологично заболяване.

В Кърджали има излекуван пациент, при който в последствие е установен отново позитивен тест за коронавирус. "Касае се за репозитивиране, тъй като СЗО съобщи, че при положителен резултат на пациенти с отрицателни тестове не става дума за резаразяване, а репозитивиране", уточни доц. Димов.

Над 4 милиона души в света вече са се заразили с коронавирус. За последните 24 часа са регистрирани 97 128 нови случая. За първи път от два месеца в челната тройка не присъства западноевропейска държава. Първите три по брой новозаразени са САЩ, Русия и Бразилия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай