Ваксинираха 3000 души срещу Covid-19 в Москва

Медиците поддържат връзка с всичик доброволци

Ваксинираха 3000 души срещу Covid-19 в Москва | StandartNews.com

Над 3 хиляди московчани вече са ваксинирани срещу коронавируса, съобщи кмета на руската столица Сергей Собянин, цитиран от ТАСС.

"Повече от 3 хиляди доброволци вече са ваксинирани срещу коронавирус. Никой от тях нямат проблеми. Хората се чувстват добре. Самият аз минах през тази процедура за ваксинация и виждате - нищо не ми се случи, въпреки че минаха няколко месеца", каза Собянин.

По-рано в Москва започнаха медицински прегледи на първите хора, желаещи да бъдат ваксинирани срещу коронавирус, кандидатствали за участие във ваксинално проучване. Въз основа на резултатите от изследванията и тестовете лекарите подбират кандидати, които нямат противопоказания за ваксинация. Медицинските работници ще поддържат постоянен контакт с доброволците по удобен начин - по телефона, чрез специално мобилно приложение или използвайки телемедицински технологии. В случай на някакви отклонения в здравето, резидентът може да информира лекаря за това.

Ваксината ще се прилага на два етапа. На първия етап първият компонент на ваксината ще бъде приложен на доброволците, а след 21 дни - вторият. Компонентите се различават по активните вещества, включени в състава им - това се прави, за да се засили имунната защита на организма. Ваксинациите са безплатни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай