Русия с нови мерки срещу коронавируса

Москва остави на родителите да избират дали да пращат децата си на училище или не

Русия с нови мерки срещу коронавируса | StandartNews.com

Властите в Русия обявиха днес нови мерки за борба с разпространението на коронавируса, по-специално затвориха границата със съседна Беларус, но се надяват да избегнат "по-драстични" ограничения, предаде Франс прес.

През февруари Русия вече затвори границата си с Китай, ограничи пътуванията от Иран и Южна Корея и значително сви въздушните връзки с ЕС, напомни на правителствено заседание премиерът Михаил Мишустин.

Тези превантивни мерки дадоха възможност съществено да ограничим разпространението на новия коронавирус в Русия, където до момента са регистрирани 63 случая на заразяване, отбеляза той.

"Трябва да направим всичко, за да не се развие ситуацията по същия сценарий, както в другите страни", подчерта Мишустин. "Въведените ограничения целят да избегнем вземането на по-драстични в бъдеще", добави той.

До момента Москва - най-силно засегнатият град в страната, не е затворила обществените места. Там е въведен режим за 14-дневно самоизолиране на хора, пристигащи от страни, пострадали от заразата.

Руската столица остави на родителите да избират дали да пращат децата си на училище или не.

Премиерът информира между другото, че в близко бъдеще предстои да бъде задействана денонощна система за алармиране на населението чрез социалните мрежи и специална телефонна линия.

Заради пандемията от вируса на Ковид-19 руската федерална служба Роспотребнадзор препоръча по-рано на гражданите да избягват всякакви пътувания в чужбина, напомня АФП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай