Нова смъртоносна зараза в Китай - хантавирус

Човек от китайската провинция Юнан е починал, докато се е връщал на работа в провинция Шандун с автобус

Нова смъртоносна зараза в Китай - хантавирус | StandartNews.com

Човек от китайската провинция Юнан е починал, докато се е връщал на работа в провинция Шандун с автобус

Нова смъртоносна зараза тръгва от Китай – хантавирус. Човек от китайската провинция Юнан е починал, докато се е връщал на работа в провинция Шандун с автобус в понеделник, предаде БНР. Той е бил тестван позитивно за хантавирус. Останалите 32-ма души в автобуса също са били тествани, но резултатите все още не са известни.

Какво е хантавирус? Хантавирусите (Hantavirus) са род РНК вируси, които принадлежат към семейство Binyaviridae. Вирусът се разпространява посредством вектор гризачи, което го прави уникален в своето семейство, и може да причини разнообразни болестни синдроми при хората по целия свят.

Националната здравна комисия на Китай (NHC) посочи, че в китайската провинция Хубей, от където тръгна заразата с коронавирус, е отчетен само едни случай през последните 24 часа. Здравната комисия в китайската провинция Хубей обяви, че ограниченията за пътуване в и извън района ще бъдат премахнати на 25 март, тъй като през последните няколко седмици има рязко намаляване на броя на инфекции.

Отмяната на ограниченията в района обаче изключват град Ухан, откъдето произхожда смъртоносния коронавирус, като градът ще трябва да остане в режим на карантина до 8 април.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай