Мутафчийски се ваксинира с трета игла

Трябва решителна битка с вируса, каза шефът на ВМА

Мутафчийски се ваксинира с трета игла | StandartNews.com

"С този вирус трябва да се води решителна борба". Това се казва в съобщение на ВМА за това, че директорът на болницата си е поставил трета бустерна доза срещу COVID-19.  

В момента 97% от хоспитализираните с инфекцията пациенти в COVID-зоните на ВМА са неваксинирани. Надеждата, с която посрещнахме 2021 година се оправда – ваксините на този етап са единственият начин да се защитим от коварното заболяване, казва Мутафчийски и добавя:

Доказано е, че определен период след имунизацията защитата намалява. Затова нямах никакви колебания, както и при „първата игла”, да си поставя и „трета”.

Не остана човек, който да не се е „сблъскал” с вируса – лично или чрез свои близки и приятели. Всеки ден виждам колегите си в инфекциозната клиника, които се научихме да разпознаваме по силуетите им. Те забравиха какво е да работят без тежкото защитно облекло.

Но в очите им все още се чете надежда, че хората ще си върнат вярата в науката и че заедно ще се спечелим тази война, казва в заключение директорът на болницата.

Примерът на проф. Мутафчийски бе последван от негови колеги, общо 11 медици, които си поставиха допълнителна защита срещу COVID-19, пише в края на съобщението.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай