Вторник,

Медиците в болницата във Велинград хвърлят оставки

От: Рачо Рачев, кадър бТВ -
Медиците в болницата във Велинград хвърлят оставки
A
A
A

Всички специалисти от общинската болница във Велинград подадоха колективна оставка. В мотивите си те посочват, че стигат до крайното решение заради непрекъснато  променящите се правила и инструкции на здравните власти за работа с пациенти с COVID-19, предаде бТВ.

Те продължават да лекуват пациенти, но настояват за среща с Националния оперативен щаб относно лечението на коронавируса.

Медиците твърдят, че болницата не разполага с условия за лечение на болни от коронавирус, въпреки всичко те лекуват такива пациенти.

В общинската болница се лекуват 7 души с COVID-19, а още петима са в изолатора със съмнение за коронавирус.

„Разочаровани сме от начина, по който получаваме разнопосочни указания и заповеди за лечението на пациенти с COVID-19“, отбеляза Д-р Ванков от неврологичното отделение.

„Ние не сме хора, които се страхуват, избрали сме тази професия и разбираме рисковете за себе си и за семействата си, но в нашата болница нямаме условия за лечение на това заболяване“, каза още д-р Ванков.

Според него болницата, която е малка и построена през 1953 г., не отговаря на санитарно – хигиенните условия за бъде лекувани пациенти с коронавирус.

„Има смесване на потоците на болни и здрави, а лекарите, които лекуват болните с коронавирус, дават консултации и в други отделения“, посочи той.

По думите му каквито и мерки да се вземат, не може да се гарантира, че други болни няма да бъдат заразени.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички