Медиците излязоха пред болниците с призив

Те призоваха гражданите към солидарност, взаимна помощ и отговорност

Медиците излязоха пред болниците с призив | StandartNews.com

Снимка: Официална Facebook страница на Военномедицинска академия - ВМА

Лекари и медицински сестри излязоха пред спешните отделения на големите столични болници и тази вечер точно в 20 часа, призовавайки да бъдат спазвани противоепидемичните мерки от всички граждани.

Медиция излязоха пред ВМА, "Пирогов", "Света Анна", Центърът за спешна медицинска помощ и други лечебни заведения в София.

Екипите на ВМА заявиха, че въпреки умората, месеци наред са на работните си места и изпълняват своя дълг в името на здравето.

"Борбата срещу заразата продължава вече 8 месеца, а екипите са на ръба на силите си... Крият умората зад маските. Нека бъдем солидарни и да пазим себе си и нашите близки. Само отговорното поведение ще ни запази здрави", казват медиците на първа линия за Нова тв.

Спешните лекарите застанаха пред центъра с листове, на които пише: “Пази ме, за да те опазя” и “Заедно срещу COVID-19”.

Те призоваха гражданите към солидарност, взаимна помощ и отговорност като спазват препоръките за лична хигиена, ограничения на контактите и стриктно носене на защитни маски.

Тази вечер лекари и медицински сестри от УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна също се присъединиха към инициатива. Със светнати фенерчета на мобилните телефони медиците искат да покажат на всички, че 8 месеца след началото на пандемията те все още са там - въпреки умората, въпреки болестите и трудностите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай