Петък,

Ето как социалните мрежи се борят с коронавируса

От: Рачо Рачев -
Ето как социалните мрежи се борят с коронавируса
A
A
A

Пандемията от COVID-19 пандемия принуди гигантите в дигиталния свят бързо да се адаптират към промените, свързани с новите правила, налагани от правителства и организации заради коронавируса, отбелязва платформата за дигитални компании и маркетинг Netpeak.

Гугъл обяви пакет от мерки за подкрепа на обществото, здравните организации, бизнеса и медицинските служители за борба с преките и косвени последствия от COVID-19.

  • Инициативи в помощ на здравните организации, с увеличаване достъпността на информацията за вируса в SERP.
  • Нов гайд за здравни сайтове, който да спомогне за подобряване на техните позиции в търсачката.
  • Предоставяне на кредити на обща стойност 340 млн. долара, които ще бъдат разпределени между представители на малкия и среден бизнес, които рекламират активно чрез Google Ads поне от началото на 2019 г. насам.

Фейсбук рязко сменя фокуса си от разработване на продукти към ускоряване развитието на Live Streaming функционалности, предвид повишеното търсене (над 50%) по време на изолацията. Новите функционалности ще включват:

  • Гледане на Facebook Live видео без необходимост от Facebook акаунт
  • Автоматичен closed captioning (т.е. добавяне на текст overlay върху видеоклиповете, което прави възможно четенето на текста, когато той не може да се слуша)
  • Добавяне на телефонни номера без такса за обаждания на живо в благотворителни стриймове.
  • Facebook Live Producer инструментът ще бъде пуснат в действие и ще позволява на мениджърите на страници да имат по-голям контрол върху своите предавания на живо.

Инстаграм пусна две нови функции - Stay home Story и Co-Watching, за да насърчи потребителите да си останат вкъщи.

  • Stay home стикер, чрез който може да покажете какво правите в ежедневието си по време на социалното дистанциране.
  • Co-Watching позволява на потребителите да гледат заедно постове - няколко приятели може да се свържат с видео връзка и да браузват съдържанието групово.

Пинтерест стартира нова програма за проверени търговци - Verified Merchant Program. Във връзка с повишения интерес към секции като Организация на дома (43%), Спа вкъщи (19%), Урок за грим за начинаещи (180%) и Рецепти подходящи за деца (64%), от Пинтерест помагат на търговците да бъдат по-лесно откриваеми с помощта на нови функционалности.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички