Черна гора № 1 по болни, бунтове в Чехия

Сърбия с най-малко заразени

Черна гора № 1 по болни, бунтове в Чехия | StandartNews.com

Черна гора неочаквано стана № 1 в Европа по брой на заболелите от Ковид-19 на 100 000 жители, съобщи Танюг. По данни на европейските статистически центрове, публикувани на 16 октомври, в Черна гора има 2385,15 регистрирани случаи на коронавирус на 100 000 жители, следвана от Армения. На трето място е Испания.

Сърбия с 509,12 заразени на 100 000 жители е на 30-то място и от страните в региона има най-малко заразени.

Северна Македония е на 11-то място, Босна и Херцеговина - на 14-то, Косово на 17-то, Албания на 27-мо, Хърватия на 28-мо, следвана от Словения.

На този фон в Чехия, която е сред държавите с най-голям брой заразени в Европа, избухнаха бунтове срещу карантината. Полицията разгони със сила митинг на недоволните от мерките срещу коронавируса.Около хиляда души се събраха на протест в центъра на столицата, за да протестират срещу повторните сериозни ограничения като затварянето на заведенията, фитнесите и връщането на дистанционното обучение в училищата. Според властите поне 500 от протестиращите са били ултраси от футболни агитки.Конна полиция и тежко екипирани отряди за борба с безредиците разгониха протеста и задържаха някои от участниците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай