Близо половината лекари в рисковата група

Маските трябва да се носят в азтворени пространства

Близо половината лекари в рисковата група | StandartNews.com

8000 маски били осигурили на нас, личните лекари. Колегите пишат, че им се късат ластиците, разпадат се. Това сигурно са маски на моите години. 40 процента от моите колеги са над 60 години. Това е най-рисковата група и като пациенти, отделно е характерът на работата. Такава е реалната картина в момента при лекарите, споделят самите те.

Над 50 години са 90 процента от колегите. И на този фон никой нищо не прави, за да подсигури тези хора, допълват още от медицинските работници.

"Маските към момента трябва да се носят, когато хората са в затворени пространства, говорим за обществени места като учреждения, магазини, лечебни заведения..

Там, където има повече хора на едно място, защото възможността волно или неволно да попаднат в забранената близост от под 2 метра разстояние,е много вероятна. В такива случаи това е изключително важно и удобно, но е разпоредено в предишна заповед и се спазва", коментираха лекари...

"Вирусът не лети във въздуха. "Той се предава от човек на човек и ако пипате най-различни повърхности. Затова трябва човек да внимава - да не си пипа носа, устата, очите и да измие хубаво ръцете, да ги дезинфекцира, когато се прибере от улицата", напомнят още медицинските работници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай