Генералска смяна извади от играта знаков руски военачалник

Смяната идва в момент, в който Киев е приключил с подготовката за контраофанзива

Генералска смяна извади от играта знаков руски военачалник | StandartNews.com

В руската армия е назначен нов ръководител на военните логистични операции и това е генерал Алексей Кузменков. Той заменя на този пост генерал Михаил Мизинцев (на снимката), предаде Франс прес.

Смяната идва в момент, в който Киев казва, че е приключил с подготовката за контраофанзива.

Кузменков е назначен на поста заместник-министър на отбраната, натоварен със задачата за оръжейно и техническо снабдяване на руските въоръжени сили, се казва в съобщение на руските сили. Досега той беше заместник-директор на Росгвардия (руската национална гвардия). Този пост той заемаше от 2019 г.

Мизинцев пък беше назначен за заместник-министър на отбраната, отговарящ за логистиката миналия септември и престоя на поста малко над половин година.

Бивш шеф на Центъра за контрол на националната отбрана, Мизинцев, известен като Касапина от Мариупол, е обект на западни санкции заради ролята, която изигра в обсадата на този украински град, опустошен в руските удари.

Логистиката на руските въоръжени сили се оказа често пъти проблемна по време на руската офанзива в Украйна, подета през февруари 2022 г. Тя бе подложена по-специално на изпитание с решението на руския президент Владимир Путин да мобилизира няколкостотин хиляди мъже през септември в опит да спре неуспехите на руските сили пред украинските сили и техните предоставени от Запада оръжия, отбелязва агенцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай