Украинци помогнали на ранената Мирослава

Украинци помогнали на ранената Мирослава

Украинци помогнали на ранената Мирослава | StandartNews.com
  • Мъж в ловни дрехи ни застреля, описала килъра Михайлова

Коя е тайнствената жена, придружавала Алексей Петров по време на обичайната му разходка в планината и която бе простреляна заедно с него? Липсата на официален отговор от МВР на този въпрос роди два дни всевъзможни спекулации. Първата бе, че става въпрос за Ива Павлова, дамата, с която Петров живее от 20 години и с която имат дъщеря.

Опровергаването на тази версия роди следващата - че жената е изпълнителният директор на "Лев Инс". От компанията обаче светкавично отрекоха слуха.

В четвъртък се наложи нова версия. Става въпрос за 48-годишната Мирослава Михайлова, планински водач и треньор по тенис. Всяка сряда Алексей Петров предприемал с нея изкачване на Витоша по един и същ маршрут - от Драгалевци към Бай Кръстьо.

При последната разходка на Петров по същата пътека преди него и спътницата му се движели двама украинци - мъж и жена. Те вече са дали показания. Казали, че първо са чули шум в гората, а след това и изстрели, но не са видели убиеца.

Украинците забелязали жената да пълзи сама от 20 до 30 метра от пътеката нагоре към асфалтовия път, където се намирали охраната на Петров и автомобилът му. Тя помолила за помощ и двамата украинци й дали телефон, от който Михайлова съобщила за убийството на Алексей Петров, предаде бТВ.

Според първите информации именно тя се обадила на 112. По пътя за "Пирогов" казала: "Мъж с ловни дрехи ни застреля". Обяснила още, че килърът се движел с велосипед.

Жената е простреляна в предмишницата, куршумът е засегнал, но не е пробил гръдния ? кош. Та е със счупена ръка.

Мирослава била спортна натура. Двамата с Алексей Петров споделяли страстта си към различни видове активни занимания за поддържане на добра физическа подготовка, твърди "Фокус".

Мирослава работи в правителствена болница и има малък син, съобщават различни медии. Наемала кортове в спортно-оздравителния център на лечебното заведение, за да тренира. Там често бил виждан и Алексей Петров.

След две успешни операции животът на пострадалата е вън от опасност. За физическата й безопасност се грижат органите на реда, които я охраняват в болницата.

Тя е интубирана, в съзнание е, но не може да говори, заяви пред журналисти директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров.

Остава въпросът кога пострадалата ще в състояние да отговаря на въпросите на разследващите. "За да бъде разпитана, трябва да бъде в съзнание и да бъде екстубирана. Откакто е дошла при нас, тя не е успяла и не може да говори с никого", посочва Димитров.

Директорът на "Пирогов" отказа да даде повече информация за самоличността на простреляната жена. Не пожела да коментира и дали травмите са причинени от един или от няколко куршума. "Води се разследване и нямам право да коментирам", подчерта той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай