Слънчев бряг на протести заради инфраструктура

Слънчев бряг на протести заради инфраструктура | StandartNews.com

Бургас. Хотелиерите в Слънчев бряг поискаха оставката на заместник-министъра на икономиката Иво Маринов, предаде бТВ.

Протестите са заради инфраструктурата в зона "Изток" на комплекса. "Тя не може да бъде безвъзмездно прехвърлена, тъй като тя е собственост на акционерното дружество и единственият начин, по който трябва да се върви, това е завеждане на дело от страна на община Несебър", обясни изпълнителният директор на „Слънчев бряг" АД Златко Димитров.

Делото вече върви на първа инстанция. От 3 г. хотелиерите са освободени от инфраструктурна такса, макар с приватизационните договори да са задължени да я плащат. Въпреки това недоволството продължава да расте.

"Колегите много сериозно се канят, искат да правим пак протести, искат да загасяме тока, има всякакви предложения. Омръзна ни вече, но трябва да се борим", сподели хотелиерът Венелин Ташев.

Частните хотелиери в комплекса са недоволни и от пропускателния режим, при който е въведена такса за достъп, SMS паркиране и репатриране на автомобилите. Според дружеството събраните средства отиват за поддръжка и охрана на комплекса.

Засега икономическият министър Асен Василев няма да иска оставката на своя заместник Иво Маринов. По думите му съсловието е разединено.

Василев уточни, че предстои среща с бранша, на която той ще търси отговор на въпросите защо и по какви причини ресорният зам. министър не им е удобен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай