КЗП хвана заведения по морето с редица нарушения

 КЗП хвана заведения по морето с редица нарушения | StandartNews.com

София. Заведения по морето с редица нарушения. Това показа акция на Комисията за защита на потребителите (КЗП) по родното Черноморие през изминалата седмица (12-16.08.). Извършени са 439 проверки в туристически обекти, от които 136 от тях са в хотели, а 291 – в заведения за хранене и развлечения.

КЗП е констатирала 46 нарушения по различните обекти.

Липсата на меню на български език, точните грамажи на предлаганите храни и напитки, са едни от основните нарушения, на които се натъкнали проверяващите. Много от проверените обекти не разполагали с табела на входа, която да показва вида и категорията на заведението.

Няма ценоразпис в близост до рецепцията с цени на нощувките и другите предлагани услуги, са открили представителите на КЗП в някои хотели. Констатирани са и случаи, в които е имало ценоразписи, но обявените цени са били само в български лева или без ДДС.

Не е голям броят на констатираните нарушения спрямо броя на извършените проверки, обясняват от КЗП. И уточняват, че Законът за туризма действа вече години наред и търговците са запознати с изискванията за упражняване на туристическа дейност.

Общо 3600 проверки в туристически обекти по българското Черноморие са провели инспекторите на КЗП от началото на летния сезон. Те са съставили 320 акта за нарушения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай