Twitter планира създаване на инструмент за платежни услуги

Целта е да се конкурира с PayPal

Twitter планира създаване на инструмент за платежни услуги | StandartNews.com

Twitter Inc планира създаване на нов платежен инструмент, който би могъл да съперничи на PayPal. Припомняме, че Илон Мъск помогна да се създадето на платежната услуга през 90-те години на миналия век.

Мъск представи идеята за новата функция на Twitter през май, преди да купи платформата за социални медии, твърдейки, че инструментът за плащане може да генерира над 1,8 милиарда щатски долара годишно за компанията до 2028 г.

Twitter вече е подал документи за регулаторно одобрение в САЩ, но ще се сблъска със строги регулации и конкуренция, включително за гарантиране, че всеки акаунт е свързан с истинска самоличност, за да се предотвратят измами.

Мъск въведе услуга за потвърждение в края на миналата година, която позволява на потребителите да плащат между 8 и 11 щатски долара на месец за синя отметка в профилите си, която преди беше запазена само за публични личности и знаменитости, въпреки че това доведе до скок на фалшификати и пародии сметки.

Мултимилиардерът, който съоснова онлайн банката X.com през 1999 г., която по-късно стана част от платежния гигант PayPal Holdings Inc, по-рано посочи, че вижда компанията за социални медии като основа за създаването на „супер приложение “, който предлага всичко - от парични преводи до пазаруване и организиране на превози.

Тъй като групата търси алтернативни начини за увеличаване на приходите, малък екип от намалената работна сила на Twitter ще се съсредоточи върху проекта, ръководен от директора по управление на продукти Естер Крауфорд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай