TikTok ще спре своята онлайн търговия на дребно в Индонезия

Целта е да се стимулира малкия бизнес в страната

TikTok ще спре своята онлайн търговия на дребно в Индонезия | StandartNews.com

TikTok заяви, че ще спре своята онлайн търговия на дребно в Индонезия, за да се съобрази с решението на страната да забрани транзакциите за електронна търговия в социални медийни платформи - голям удар върху най-бързо развиващия се пазар на видео платформата.

Индонезийското правителство обяви новия регламент в опит да защити малкия бизнес от конкуренцията в електронната търговия, обвинявайки популярните приложения и уебсайтове в хищническо ценообразуване.

Министърът на търговията на Индонезия Zulkifli Hasan каза, че забраната има за цел „да предотврати доминирането на алгоритъма и да предотврати използването на лични данни в бизнес интереси“ и „да създаде справедлива, здравословна и полезна екосистема за електронна търговия“, според изявление, публикувано от Trade Министерство, когато беше обявена забраната. В него се казва, че пазарите и продавачите могат само да предлагат или рекламират стоки и услуги.

Седмица преди забраната да бъде обявена, най-големият пазар на едро в Югоизточна Азия Tanah Abang беше подложен на проверка. Продавачите на пазара в столицата Джакарта претърпяха повече от 50% загуба на печалби, тъй като не можеха да се конкурират с вносни продукти, продавани онлайн на много по-ниски цени. Според министъра на кооперациите и малките и средни предприятия Тетен Масдуки.

Той каза, че TikTok е замесен в хищническо ценообразуване, което е причинило щети на местните малки и средни предприятия, и че новата регулация „справедливо ще регулира справедливата търговия онлайн и офлайн“.

Дни след обявяването на забраната TikTok Indonesia заяви, че съжалява за решението на правителството – особено за въздействието, което ще има върху милионите продавачи, които използват TikTok Shop. Но компанията заяви, че ще спазва разпоредбите и „ще поеме по конструктивен път напред“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай