Представиха Nokia G42 с възможност за лесна поправка

Смартфонът разполага със заден панел от рециклирана пластмаса, 50МР основна камера, 2МР макрокамера и 2МР сензор за дълбочина

Представиха Nokia G42 с възможност за лесна поправка | StandartNews.com

HMD Global, производителят на смартфони с марката Nokia, обяви Nokia G42. Този смартфон от среден клас е първият 5G телефон от HMD, който може да се ремонтира лесно, благодарение на партньорството на компанията с iFixit. HMD осигурява достъп до оригинални резервни части и ръководство за ремонт на смартфона в продължение на пет години.

Смартфонът разполага със заден панел от рециклирана пластмаса, 50МР основна камера, 2МР макрокамера и 2МР сензор за дълбочина. Отпред е разположен 6,56-инчов IPS дисплей с HD+ резолюция и 90Hz честота на опресняване, защитен от Gorilla Glass 3. Устройството е базирано на чипсет Snapdragon 480+, придружен от 4GB или 6GB RAM и 128GB вътрешна флаш памет, която може да бъде разширена с microSD карта.

Nokia G42 работи с Android 13, като HMD гарантира актуализации на операционната система за две години и месечни актуализации на сигурността за три години. Батерията на смартфона с капацитет 5000 mAh поддържа 20W бързо зареждане, а HMD твърди, че устройството ще издържи до три дни при средна употреба. След 800 цикъла на зареждане батерията е в състояние да запази 80% от първоначалния си капацитет.

Други характеристики на смартфона включват сертификат IP52, според който той е устойчив на прах и пръски вода, наличие на жак за слушалки и странично монтиран скенер за пръстови отпечатъци.

Nokia G42 се предлага в лилав и сив цвят на цена от 249 евро за версията 6/128 GB. Версия с 4GB RAM ще се предлага на избрани пазари в Европа за 229 евро. Що се отнася до цените на резервните части, един нов екран например ще струва 50 евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай