По-старите смартфони на Samsung се сблъскват с масова имплозия на батерията - по-често от други марки

Скоро след като Арън съобщил за проблема в Twitter, с него се свързали представители на Samsung и взели устройствата за проверка

По-старите смартфони на Samsung се сблъскват с масова имплозия на батерията - по-често от други марки | StandartNews.com

С напредването на възрастта на смартфоните честотата на раздуване на батерията също се увеличава. Въпреки че през последните години производителите значително успяха да решат този проблем, изглежда, че Samsung не се справя особено добре. Известен блогър с голяма колекция от смартфони е открил огромно раздуване на батерията в по-старите модели на компанията.

В своя видеоклип собственикът на канала в YouTube Mrwhosetheboss - Арун Майни, описва подробно проблема. Забележително е, че колекцията на блогъра включва буквално десетки смартфони от различни години на производство, така че той имаше възможност да сравни Samsung с "поведението" на модели от други производители. Оказва се, че раздуването на батерията е забелязано поне в моделите Galaxy S6 (2015) до Galaxy S10 (2019).

Първоначално блогърът смята, че подуването на панела е причинено от необичайните летни горещини в Лондон. По-късно обаче той забелязал, че батериите в по-старите iPhone, Pixel и ASUS са напълно способни да останат работоспособни, ако се съхраняват при подобни условия.

Скоро след като Арън съобщил за проблема в Twitter, с него се свързали представители на Samsung и взели устройствата за проверка. Два месеца по-късно все още не е получена информация от компанията.

Междувременно Arun е получил потвърждение за проблема от популярния канал в YouTube This Is, който също има голяма колекция от смартфони, както и от обикновени потребители. Съобщава се, че проблемът засяга буквално всички модели, пуснати преди Galaxy S20.

Съобщава се, че става въпрос предимно за случаи, които не са били използвани дълго време. По-старите смартфони, които са били използвани редовно, изглежда запазват своята производителност. Струва си да се помни, че никога не трябва да се правят опити за зареждане на изгорели батерии поради високия риск от пожар - самите производители на батерии предупреждават за това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай