Облъчват ли айфоните? Ето коя държава ги забрани

Стоп на продажбите на 12 генерация на джаджата във Франция

Облъчват ли айфоните? Ето коя държава ги забрани | StandartNews.com

Заради високо ниво на електромагнитно излъчване във Франция спряха продажбите на Phone 12

Националната честотна агенция на Франция - ANFR, съобщи на Apple, че ако не може да реши проблема със софтуерна актуализация, трябва да изтегли всеки iPhone 12, продаден някога в страната. iPhone 12 е в продажба от 3 години, само преди два дни компанията лансира последния си iPhone 15.

Акредитирани лаборатории са установили поглъщане на електромагнитна енергия от тялото - 5,74 вата на килограм, докато евростандартите е специфична степен на абсорбция да е до 4,0 вата на килограм. При тестовете устройството се държи в ръка или се носи в джоб.

Apple ще оспори решението на френските власти. Американската мегакомпания отрече твърденията на Париж за iPhone 12 - компанията твърди, че нейните устройства отговарят на необходимия стандарт за радиация.

Франция все пак очаква официален отговор от Apple. „Очаква се Apple да отговори до две седмици. Ако не отговорите, готов съм да наредя изтегляне на всички iPhone 12 от обращение. Правилото е еднакво за всички, включително и за дигиталните гиганти“, заяви френският министър на цифровата икономика Жан-Ноел Баро.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай