Новият изпълнителен директор на Pinterest с амбициозни планове

Той иска да превърне платформата в търговския център в интернет

Новият изпълнителен директор на Pinterest с амбициозни планове | StandartNews.com

Бен Силберман се оттегля като главен изпълнителен директор на Pinterest, съобщи компанията. Той ще бъде заменен от Бил Риди, който е прекарал последните няколко години като ръководител на търговията, плащанията и следващите милиарди потребители в Google. Силберман обаче не напуска компанията: той ще бъде изпълнителен председател на Pinterest, следвайки пътя на редица технологични изпълнителни директори.

„Бил всъщност ще бъде по-добър главен изпълнителен директор от мен за тази следваща стъпка“, каза Силберман пред The ​​Wall Street Journal като част от съобщението си. Сега новите амбиции пред Pinterest е да прави пари. Много пари. Бързо.

Pinterest отдавна изглеждаше като пропусната възможност за инвеститорите. Това е платформа със стотици милиони потребители, която не се разраства толкова бързо и не печели много пари, въпреки че повечето от тези потребители прекарват времето си в търсене и запазване на неща, които биха искали да купят. С течение на годините, вместо да се конкурира с търговци на дребно и платформи за пазаруване, той се превърна в изключително мощен двигател за откриване и куриране за купувачите навсякъде.

Има едно примамливо — и вероятно много печелившо — бъдеще, в което Pinterest да действа като нещо като търговския център в интернет - място, където потребителите могат да пазаруват марки от цялата мрежа, улеснявайки покупките навсякъде (и вероятно намалявайки). Но Pinterest бавно приема функциите за пазаруване и купуване, бавно възприема икономиката на създателите и като цяло бавно се справя с бъдещето на търговията.

Риди има дълъг опит в играта с електронната търговия. Той беше висш изпълнителен директор както във Venmo, така и в PayPal, преди да отиде в Google през 2020 г., за да управлява различните търговски проекти. Google Shopping определено не превзе света през последните две години, но Риди определено оказа влияние: търговията се превърна в основна част от бъдещето на YouTube, Google обнови начина, по който Shopping работи, и компанията реинвестира в своите системи за плащане като Wallet.

Риди има големи търговски планове за Pinterest. „В следващата фаза от нашето пътуване ще помогнем на хората да се ангажират по-задълбочено с всички вдъхновяващи продукти и услуги, които намират на нашата платформа, за да могат да изградят най-добрия си живот“, написа той в публикация в LinkedIn, обявяваща своя ход. „Като човек, който е прекарал по-голямата част от кариерата си в търговията и плащанията, за мен е толкова ясно, че Pinterest има възможността да изгради нещо уникално – нещо специално.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай