Направиха мишка, която сканира

Направиха мишка, която сканира | StandartNews.com

София. Компанията I.R.I.S. пусна в серийно производство компютърната мишка скенер IRIScan Mouse. Достатъчно е да натиснете копче и да придвижите мишката по документа, който ви трябва, и на монитора на компютъра ще се появи сканираната информация. При това специалното програмно обезпечение на производителя е интегрирано със сървисите на Google, което позволява на IRIScan да разпознава текст на над 130 езика.

Като обикновена мишка IRIScan се справя на 100%, тъй като си има всичко необходимо като събратята си, включително оптичен сензор. Различава се по характерния си син кант и, най-важното, по наличието на специалното копче Scan отстрани на корпуса, което активира функцията на скенера. Последният има разширение 300-400 dpi. Основните предимства на такъв скенер над традиционните са компактните размери, удобството и високата ефективност. Няма нужда да вдигате капаци, да пъхате листа във всякакви отверстия, да чакате разпознаването на програмата и т.н.

Само поставяте документа на бюрото и върху него изпълнявате обикновените манипулации с мишката. IRIScan се справя еднакво лесно с тест или изображение от всякакъв печатен документ - гланцова хартия, вестник, книга, тетрадка и др. Окото на скенера с размери 3,6 х 6,15 х 1 см може да работи дори с формат А3.

Програмното обезпечение на компанията позволява редактирането на сканираните документи и взаимодействието им с други програми. В комплекта влиза и IRISCompressor, с чиято помощ може да конвертирате документите във формат PDF и да намалявате обема на файловете до 20 пъти.

Мишката скенер обаче си има и недостатъци - по отношение на операционната система. Тя е съвместима само с последните версии на Windows: от XP до 7-а, 8-а и Vista. Собствениците на различните версии на Linux, Mac OS или Android не могат да се възползват от нея, поне засега. Цената на целия комплект? Някакви си 90 долара!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай