Мъск планира съкращение на персонала на Twitter

Ще реализира ли милиардерът сделката все пак

Мъск планира съкращение на персонала на Twitter | StandartNews.com

Илон Мъск, който е на път да стане новият собственик на Twitter, възнамерява да съкрати 75% от всички служители. Според публикация в Washington Post неговитя екип е разработил план за намаляване на разходите за заплащане на персонала с 800 млн. долара до края на 2023 г. Според Мъск обаче е необходимо да се съкратят повече от пет хиляди служители, като за целта мениджърите на различни нива в Twitter ще трябва да оценят работата на своите подчинени след финализирането на сделката с Илон Мъск. Тези, които са получили три или по-малко точки от пет, ще бъдат уволнени.

Смята се, че така Twitter ще редуцира разходите за инфраструктура като центрове за данни и за различни подизпълнители. Според експерти обаче, този ход би намалил ефективността на останалите служители.

От своя страна Мъск планира да удвои приходите си и да утрои броя на потребителите, които гледат ежедневно реклами, за три години. В момента представителите на Мъск смятат, че последната цифра не надхвърля 16 милиона души. Някои от предложените от милиардера реформи изглеждат противоречиви за експертите.

Говори се, че през последните месеци Илон Мъск е имал проблеми с намирането на инвеститори, които да участват в изкупуването на активите на Twitter. Според някои оценки реалната пазарна капитализация на Twitter е по-малко от 12 млрд. долара, а Илон Мъск и съдружниците му трябва да платят 44 млрд. долара, за да придобият компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай