Instagram направи уеб интерфейса си по-лесен за използване на големи екрани

Дизайнът много прилича на уеб версията на Twitter и изглежда подходящо на по-голям екран

Instagram направи уеб интерфейса си по-лесен за използване на големи екрани | StandartNews.com

Instagram започна да оптимизира интерфейса си за по-големи екрани и въпреки че специалното приложение за iPad все още не е приоритет за социалната мрежа, администрацията на услугата все пак предприема някои стъпки - уеб версията на платформата претърпя промени.

Някои потребители забелязаха обновения уеб интерфейс на Instagram. Появи се странична лента с елементи като Търсене, Интересно, Съобщения, Известия, Създаване и други, които са преместени от горната част на страницата, където бяха представени като икони без надписи. Дизайнът много прилича на уеб версията на Twitter и изглежда подходящо на по-голям екран. Настройките на профила, списъкът със запаметени публикации и превключването на акаунти се отварят в допълнително меню, когато кликнете върху бутона "хамбургер" в долната част на страничната лента, който преди се разширяваше, когато кликнете върху изображението на профила.

Актуализираният интерфейс все още не е достъпен за всички потребители, но говорителката на Meta Кристин Пай заяви пред The Verge, че това не е само тестване: "Винаги работим по начини за подобряване на работата на хората с уеб версията на Instagram.com. Наскоро обновихме платформата, като подобрихме навигацията, оптимизирахме видеоклиповете и улеснихме работата с лични съобщения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай