Google показва характеристиките на повърхността на Земята в почти реално време

Dynamic World използва сателитни изображения, за да разработи карта с висока разделителна способност

Google показва характеристиките на повърхността на Земята в почти реално време | StandartNews.com

Нова функция с набор от данни от Google показва характеристиките на повърхността на Земята в почти реално време. Инструментът, наречен Dynamic World, използва сателитни изображения, за да разработи карта с висока разделителна способност на земното покритие, която показва характеристики като дървета, сгради или вода.

Изготвянето на картите на земното покритие обикновено отнема много време и има големи пропуски между времето на заснемане на изображенията и публикуването на данните. Те също така често нямат подробна разбивка на това, което има на земята в определен район – градът би бил класифициран като „застроен“ (означение за променени от човека пейзажи), дори ако има големи участъци с паркове.

Dynamic World класифицира типа земно покритие и показва колко вероятно е участъците да са покрити с вода, растителност, застроени площи, дървета, култури, гола земя, трева, храсти и сняг/лед.

Моделът Dynamic World произвежда над 5000 изображения на ден и данните за земното покритие се актуализират непрекъснато. Това позволява на изследователите и политиците бързо да видят въздействието на неща като пожари или урагани и да помогнат по-добре да реагират на промените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай