Foxconn очаква да възстанови напълно работата на най-голямото си предприятие за производство на iPhone 14 Pro

Представители на компанията заявиха, че приходите за четвъртото тримесечие трябва да съответстват на "пазарните очаквания", без да уточняват конкретните цифри

Foxconn очаква да възстанови напълно работата на най-голямото си предприятие за производство на iPhone 14 Pro | StandartNews.com

Както е известно, безпроблемната работа на завода на Foxconn в Чжънчжоу, където се сглобяват до 85% от смартфоните iPhone 14 Pro на Apple, беше нарушена миналия месец първо заради здравни ограничения, а след това и заради масови бунтове на уморени работници. Според информирани източници ситуацията започва да се нормализира, като Foxconn се стреми да възстанови пълната работа на завода в Джънджоу до началото на януари.

Представители на компанията заявиха, че ноември е бил най-трудният месец от тримесечието по отношение на епидемиологичната ситуация в региона, като разпространението на коронавирусната инфекция вече е под контрол. Foxconn вече е започнала да наема нови служители за работа в завода си в Джънджоу и постепенно възстановява нормалния обем на производството. Общите приходи на тайванския гигант са намалели с 11,4% на годишна база, но степента на спад в сегмента на интелигентните потребителски устройства не е отчетена отделно.

Според различни оценки производството на смартфони на Apple в завода в Джънджоу е намаляло с 30 до 80% през ноември. Ако процесът на наемане протече гладко, възстановяването на пълното производство ще отнеме още три-четири седмици, твърдят осведомени източници на Ройтерс. До края на декември или началото на януари компанията ще може да възобнови нормалната си дейност. Някои специалисти по набиране на персонал са загрижени единствено за разходите, свързани с репутацията, направени след неотдавнашните размирици в завода на Foxconn. Те възпрепятстват набирането на нови служители.

Представители на компанията заявиха, че приходите за четвъртото тримесечие трябва да съответстват на "пазарните очаквания", без да уточняват конкретните цифри. През тази седмица ръководството на Foxconn не зарадва обществеността с нови прогнози. Миналия месец тя заяви, че приходите за четвъртото тримесечие ще останат на нивото от същия период на миналата година, а прогнозата за 2023 г. ще бъде по-скоро консервативна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай