Apple вече е създала свой бот с изкуствен интелект

Той се използва от служителите на компанията

Apple вече е създала свой бот с изкуствен интелект | StandartNews.com

Стана известно, че служителите на Apple използват разработения в компанията AI-бот, за да "създават прототипи на бъдещи функции, да обобщават текст и да получават отговори на въпроси въз основа на данните, върху които е обучен алгоритъмът". Това заяви репортерът на агенция Блумбърг Марк Гурман.

В доклада се казва, че Apple все още не е взела решение за това как ще се използва ботът с изкуствен интелект на компанията в потребителския сегмент. Съобщението на Гурман обаче хвърля светлина върху начина, по който алгоритъмът се използва вътрешно. Според източника Apple обмисля да разшири употребите на генеративната невронна мрежа в рамките на компанията. Един от възможните варианти е да се позволи на служителите от поддръжката на AppleCare да използват чатбота, за да подобрят обслужването на клиентите.

Това не е задължително да се случи скоро, тъй като Apple е наясно със склонността на чатботовете, базирани на невронни мрежи, да правят грешки. Според Гурман Apple ще приложи стратегията си за генеративни невронни мрежи по много по-обмислен начин, отколкото правят Google, Microsoft и някои други компании. Въпреки това преди няколко дни източник от Apple заяви, че компанията ще направи "важно съобщение, свързано с ИИ, през следващата година".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай