Apple ще ремонтира Face ID, без да сменя телефона

Компанията започва и програма "Поправи си сам телефона"

Apple ще ремонтира Face ID, без да сменя телефона | StandartNews.com

Оторизираните сервизни техници на Apple може да правят ремонт на Face ID на iPhone XS и на по-нови телефони, без да е необходимо да сменят цялото устройство, съобщава MacRumors.

Технологичният гигант скоро може да предостави на Apple Stores и оторизираните доставчици на услуги достъп до нова сервизна част TrueDepth Camera, която се състои от Face ID и модули за предна камера. В резултат на това магазините и оторизираните доставчици ще извършват ремонт устройството, когато телефонът има проблеми с Face ID, вместо да го заменят устройството.

Очаква се това да намали въглеродния отпечатък на продуктите на компанията, като намали броя на ремонтите. Ако това се случи, собствениците на моделите iPhone XS няма да имат ангажимент да преинсталират или да има опасност от загуба на данни.

Все още не е ясно кога ще се развие този процес. Към момента компанията съобщава, че техниците, че ще получат обучение и документация на по-късен етап.

Новината идва няколко месеца след като Apple обяви новата програма „Ремонтирай сам“ , друг ход, който може да улесни ремонта. Чрез инициативата Apple ще инструктира клиентите как да поправят устройствата си у дома, като им продават частите и инструментите. Клиентите от своя страна ще получат бонус за рециклиране, когато върнат употребяваните части, след като поправят устройствата си.

Apple заяви, че програмата ще стартира в началото на тази година в САЩ, а по – късно ще се разшири и в други страни.

Повече технологични новини може да прочетете тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай